2010. február 9., kedd

Brown Paper

Reflexió
A második hét második hétindítója tényleg felkerült a htk01 ustream csatornára. Minthogy pp szereti azokat a bejegyzéseket, ahol vizuálisan is megjelennek, ímhol egy churchilli gesztus.
Amiért a fényezésen túl blogolok: Hátha valaki nem ismeri: a fogalomtérkép 0.5-ös változata számomra a Brown Paper Modelling, amit ugyan már tucatnyi éve nem használtam, de akkor verte a megismert kortárs csoportmunkás ötletelő megoldásokat. Gyanítom, most is versenyképes lehet.
Előnye, hogy gyorsan, kevés eszközzel, szinte bárhol használható, csoportos ötletelésnél. Hátránya hogy az eredményt valahogy fel kell dolgozni, mert egy nagyobbacska csomagolópapírt elég nehéz emailbe vagy dokumentumba ágyazni.
De előkészítő ötletelésre nagyon jónak találtuk. Akkoriban a világ egyik legnagyobb konzultáns, informatikai és üzleti tanácsadó cégénél  dolgoztam, futotta csilliárdos gépekre, szoftverekre, s mégis.

A csomagolópapír szerintem jól ötvözhető a fogalomtérkép készítésével, persze nem kell hozzá gép, internet, csak papír, ragacsos cetli, gyurmaragacs és egyéb filléres cuccok és persze jó gondolatok.

























1 megjegyzés:

  1. A kollégákkal ezt a módszert alkalmaztuk tavaly nyáron, mikor az új helyi tantervet alakítottuk ki. A tanári fala körben tele volt ragasztva a csomagolópapírjainkkal. Tényleg hatékony megoldás!

    VálaszTörlés